Пловдивчанин си купи златен Ролекс с диаманти за 11 000 лв.,

...
Пловдивчанин си купи златен Ролекс с диаманти за 11 000 лв.,
Коментари Харесай

Пловдивчанин си купи краден „Ролекс” за 11 000 лв., върна го и се въвлече в съдебна сага

Пловдивчанин си купи златен „ Ролекс ” с диаманти за 11 000 лева, който се оказа краден и се наложи да го върне. След правосъдна сага траяла няколко години и минала през две правосъдни инстанции, Окръжен съд – Пловдив е удостоверил, той да получи сумата, която е заплатил за скъпото украшение.
Прочетете още
Сагата стартира на 17 юли 2021 година, когато пловдивчанинът подписва неофициален контракт за покупко-продажба сред него и продавача. Предмет на договорката бил розов часовник „ Rolex ” с корпус от бяло злато и стомана, инкрустиран с диаманти на числа 6 и 9. На 23 юли същата година получил позвъняване от полицейски чиновник, който го уведомил, че часовникът е предмет на кражба, заради което пловдивчанинът го предал в полицията, за което бил формиран протокол за непринудено предаване. Във връзка с осъщественото закононарушение било формирано досъдебно произвеждане по разказа на Районна прокуратура – Сливен. Самият  часовникът бил върнат на собственичката, против истинските документи и документи.

След като почнал да търси правата си, с цел да получи парите си назад, мъжът осъдил продавача в гражданско дело, да му върне парите. Продавачът обаче твърдял, че е единствено медиатор в договорката, като часовникът му бил даден от различен човек, който в действителност се оказал крадецът на бижуто. Последният живеел в едно домакинство с дамата, от която е откраднат ролекса.

Потърпевшият по съответното дело – продавачът, останал неудовлетворен от решението на първоинстанционния съд, с което е несъмнено да върне парите и обжалвал пред по-горната инстанция Окръжен съд – Пловдив. Със свое решение от през вчерашния ден, магистратите само са удостоверили определението на Районния съд под тепетата.

Така, като се изключи че би трябвало да върне парите, продавачът би трябвало да заплати и разноските по делото в размер на 3000 лв.. Той има финален късмет да апелира пред Върховния касационен съд.

Снимката е илюстративна!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР